6 tips voor een gezonde paasbrunch

Pasen staat voor de deur! En naast het traditionele eieren zoeken, is ook de paasbrunch niet meer weg te denken in de meeste huishoudens. Ben jij ook dol op deze traditie maar wil je hem dit jaar het liefst overslaan? Omdat je eindelijk je streefgewicht hebt gehaald en bang bent ongezonde keuzes te maken? Of omdat je nèt lekker aan het diëten bent en de verleidingen het liefst uit de weg gaat? Geen zorgen, wij geven je zes tips om toch gezellig aan te kunnen schuiven tijdens de brunch!

  1. Wil je je Straight away dieet graag volhouden? Maak dan wat feestelijks van jouw maaltijd. Bak Straight away koekjes van een reep, maak een heerlijke muffin van een shake of bak pannenkoekjes van de havermout. Vraag naar het recept bij jouw coach.
  2. Leg niet alleen versgebakken broodjes op tafel, maar zorg voor voldoende gezonde variaties, bijvoorbeeld onze koolhydraatarme crackers en wraps of geroosterde volkoren boterhammen.
  3. Kies voor een gekookt ei in plaats van een gebakken ei of omelet. De verborgen calorieën zitten met name in het gebruik van bereidingsvetten.
  4. Vul de tafel niet alleen met zoet en chocolade, maar zorg ook voor voldoende hartige, magere belegsoorten en vul de tafel verder aan met rauwkost.
  5. Vruchtensap is vaak een onmisbaar onderdeel van de brunchtafel. Wist je dat je glaasje verse jus vaak 2-3 sinaasappelen bevat? Dat is heel veel vitamine C, maar het bevat ook de nodige hoeveelheid suikers. Kun je er echt niet vanaf blijven? Neem dan een half glas en vul de rest aan met water.
  6. Is de brunchtafel afgeruimd? Verwen jezelf met een heerlijke kop Confettea. bijvoorbeeld de Easy Digest met frisse muntsmaak. De natuurlijke ingrediënten bevorderen de spijsvertering waardoor je minder last krijgt van een opgeblazen gevoel.

Maak er fijne paasdagen van!