Op gewicht blijven, hoe doe je dat?

Afvallen en nooit meer aankomen, dat is wat we allemaal willen toch? Het kan ècht, maar het vergt tijd, toewijding en doorzettingsmorgen en natuurlijk de welbekende stok achter de deur: steun van jouw Straight away coach. Vanuit Straight away adviseren we je dan ook om in ieder geval tot minimaal 6 maanden na het behalen van je streefgewicht je coach te blijven bezoeken. Je doet er namelijk gemiddeld 6 maanden over om aangeleerd gedrag om te zetten in een gewoonte.

Maar hoe doorloop je nou die laatste stap van gewichtsbehoud? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  • Laat je coach je energie- en eiwitbehoefte bepalen. Onze coaches gebruiken wetenschappelijk onderbouwde formules om dit te bepalen. Laat je dus niet verleiden door google, maar laat je energiebehoefte door een deskundige coach bepalen.
  • Gebruik de stabilisatiekaart en maak samen met je coach een ‘ideaal dagschema’ gebaseerd op jouw energie- en eiwitbehoefte. Ga thuis aan de slag met variaties op dit programma met behulp van de gewichtsbehoudkaart. Op deze kaart vind je een complete variatielijst met verantwoorde productkeuzes.
  • Bekijk samen met je coach hoe je je dagelijkse beweegpatroon kan verhogen en of je extra activiteiten op kan pakken. Zodat blijf jee je lichaam en geest uitdagen en val je niet snel terug in je oude patroon.
  • Je hebt het vast wel vaker gehoord; Rust, Reinheid en Regelmaat. Niet alleen belangrijk bij het opvoeden van kinderen, maar ook belangrijk om je eigen nieuwe voedingspatroon vol te kunnen houden. Focus op regelmaat in voeding en plan om de 3 uur je eetmomentje in.
  • Blijf gevarieerd eten! Ook dit zal je helpen om je nieuwe eetgewoonten makkelijker vol te kunnen houden. Blijf op zoek gaan naar gezonde recepten en zorg voor een juiste balans bij inname van vlees, vis en vegetarische producten. Zoek je nog inspiratie? Het kan geen kwaad om af en toe een heerlijk recept klaar te maken uit het kookboek; Leuker, lekkerder en makkelijker afvallen (verkrijgbaar bij jouw coach).
  • Plan weegmomenten in bij je coach. Deze blijven belangrijk, alleen dan krijg je ècht grip op je eigen lijf. Hoeveel weegmomenten voor jou geschikt zijn bepaal je samen met je coach. Val je langzaam toch terug in je oude patroon? Pak de draad weer op en weet dat je coach altijd voor je klaar staat.