Veelgestelde vragen

Is het Straight away dieet een crashdieet?

Het Straight away dieet werkt met maaltijd-vervangende producten waardoor je de inname van koolhydraten beperkt. Het grote verschil met andere maaltijd-vervangende diëten is echter dat je met de zorgvuldig samengestelde producten van Straight away alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Voedingssupplementen zijn daardoor niet nodig. Straight away heeft verschillende programma’s ontwikkeld. Zo is het ook mogelijk om de straight away producten te combineren met gewone voeding. Samen met jouw coach bespreek je welk programma het beste bij je past. Dit is afhankelijk van jouw doel en wat jouw streefgewicht is. Eventueel maakt je coach een persoonlijk Straight away voedingsplan. 

Je eigen persoonlijke coach helpt je niet alleen bij het bereiken van je streefgewicht, maar begeleid je vervolgens ook intensief bij het stabiliseren en staat je bij op weg naar jouw nieuwe levensstijl. Daarna laten we je uiteraard niet vallen. Vanaf het moment dat je weer helemaal bent overgestapt op regulieren maaltijden, kun je altijd bij je coach terecht. Zo voorkomen we het zogenaamde jojo-effect en blijf je op gewicht, mits je levensstijl is aangepast. We begrijpen dat dit niet makkelijk is, maar gelukkig kan je coach je hierbij helpen en begeleiden!

Wat voor soort dieet is het Straight away dieet?

Het programma van Straight away bestaat uit maaltijd-vervangende producten zoals shakes, repen, havermout, soepen en warme maaltijden. Daarnaast zijn er een aantal ondersteunende producten zoals bouillon en Mix & Drink poeders. De maaltijdvervangers van Straight away zijn zorgvuldig samengesteld door een team van gewichtsconsulenten, orthomoleculair voedingsdeskundigen en diëtisten. Afvallen met shakes en andere maaltijdvervangers van Straight away is verantwoord, de producten leveren je alle noodzakelijke vitamines, mineralen en essentiële voedingsstoffen.

Alle producten van Straight away zijn vrij van aspartaam en worden bijna allemaal gezoet met Stevia. De shakes en soepen soja-arm en glutenvrij. De shakes bevatten complexe koolhydraten en geen conserveringsmiddelen. De Straight away producten voldoen en zijn geproduceerd conform de richtlijn 96/8 EC en zijn specifiek bedoeld om in energiebeperkte diëten te worden genuttigd. De producten zijn bedoeld voor gewichtsbeheersing. Door de unieke en zo hoog mogelijke samenstelling van onze ingrediënten onderscheiden wij ons binnen de markt van energiebeperkte diëten.

Hoe voorkomen jullie het zogenaamde ‘jojo-effect’?

Je eigen persoonlijke coach helpt je niet alleen bij het bereiken van je streefgewicht, maar begeleid je vervolgens ook intensief bij het stabiliseren en staat je bij op weg naar jouw nieuwe levensstijl. Daarna laten we je uiteraard niet vallen. Vanaf het moment dat je weer helemaal bent overgestapt op regulieren maaltijden, kun je altijd bij je coach terecht. Zo voorkomen we het zogenaamde jojo-effect en blijf je op gewicht, mits je levensstijl is aangepast. We begrijpen dat dit niet makkelijk is, maar gelukkig kan je coach je hierbij helpen en begeleiden!

Hoe zijn de producten van Straight away gezoet?

Alle producten van Straight away zijn vrij van aspartaam en worden bijna allemaal gezoet met Stevia.

Wat zijn de kosten van Straight away?

De kosten zijn afhankelijk van het programma dat jij samen met je coach kiest en het aantal producten dat daarbij hoort. Ook is er een prijsverschil in de producten dus zijn de kosten ook afhankelijk van jouw productkeuze. Een volledig programma is al mogelijk van €49,00 per week.

Wat zijn de kosten van de begeleiding?

De eenmalig intakekosten zijn vanaf €25,00. De begeleiding is tijdens het programma gratis! Vanaf het moment dat je weer helemaal over bent gestapt op de reguliere maaltijden, krijg je bij je coach binnen een jaar nog twee extra wegingen gratis.

Hoe maak ik een afspraak met een coach?

Via Zoek een coach vind je een coach bij jou in de buurt. Op de pagina van de coach kun je direct een afspraak maken. Als je eerst nog wat vragen hebt kun je ook telefonisch of per e-mail contact opnemen met een coach en vervolgens een afspraak maken.

Zijn de producten ook online te bestellen?

Een selectie aan Straight away producten is online te bestellen via Click & Collect. Omdat Straight away werkt met dieetvoeding welke afgestemd wordt op jouw persoonlijke situatie zijn onze maaltijdvervangende producten alleen via onze coaches te verkrijgen. Via Zoek een coach vind je een coach bij jou in de buurt.

Ik vind een smaak niet lekker, mag ik ruilen?

Natuurlijk heeft iedereen een voorkeur voor bepaalde producten; we hebben een twintigtal verschillende maaltijden. Om erachter te komen welke van deze producten jij het lekkerst vindt raden we aan om van elk product één te proberen in je eerst week of weken. Je kunt bij je coach per stuk bestellen. Ruilen is in de meeste gevallen mogelijk, afhankelijk van de houdbaarheidsdatum en hoe de verpakking eruit ziet.

Ik heb losse zakjes of doosjes van Straight away over. Kan ik deze inruilen?

Je kunt bij je coach per stuk bestellen. Ruilen is in de meeste gevallen ook mogelijk, afhankelijk van de houdbaarheidsdatum en hoe de verpakking eruit ziet.

Er zit geen coach in de buurt maar ik wil toch het Straight away dieet volgen?

Wij zijn constant op zoek naar nieuwe coaches in regio’s waar we nog niet aanwezig zijn en streven naar een landelijke dekking. Mocht je in jouw omgeving geen coach kunnen vinden stuur ons dan een e-mail via het contactformulier, dan gaan wij kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Hoe oud moet je zijn om het Straight away programma te mogen volgen?

Om gebruik te mogen maken van het Straight away programma dien je minimaal 18 jaar te zijn.

Hoe word ik Straight away coach?

Al onze coaches zijn gediplomeerd voedingsdeskundigen en hebben ervaring met coaching. Daarnaast bieden wij ook een interne training aan voor startende Straight away coaches. Als je interesse hebt om Straight away coach te worden dan kun je een e-mail sturen via het contactformulier. We nemen dan contact met je op om de richtlijnen en mogelijkheden te bespreken. Voor meer informatie bekijk de pagina ‘Coach worden‘.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of via onze social kanalen Facebook, Instagram of LinkedIn.