Waarom voegt Straight away fructooligosaccharide (FOS) toe?

Fructooligosaccharide (FOS) is een voedingsvezel die steeds meer erkenning krijgt vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Naast het bevorderen van een gezonde spijsvertering, heeft FOS ook een positieve invloed op de bloedsuikerspiegel en insulineproductie. In deze blog gaan we dieper in op de rol van FOS tijdens het volgen van een dieet en de effecten ervan op het reguleren van de bloedsuikerspiegel en insuline.

Wat is Fructooligosaccharide (FOS)?

FOS is een natuurlijk voorkomende voedingsvezel die voornamelijk wordt gevonden in verschillende groenten, fruit en granen. Het bestaat uit een keten van korte fructosemoleculen die ons lichaam niet kan afbreken. In plaats daarvan fungeert het als een prebiotische vezel, wat betekent dat het dient als voedselbron voor de gunstige bacteriƫn in onze darmen.

FOS en Dieet:

Tijdens het volgen van een dieet is het belangrijk om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Hoge pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel kunnen leiden tot ongewenste hongergevoelens en energiedips. FOS kan hierbij van nut zijn, omdat het een lage glycemische index heeft, wat betekent dat het langzaam wordt afgebroken en de bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Door voedingsmiddelen met FOS toe te voegen aan je dieet, kun je de behoefte aan snelle koolhydraten verminderen en een langdurig verzadigingsgevoel ervaren.

FOS en Insulineproductie:

Insuline is een hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Wanneer we voedsel consumeren dat snel wordt afgebroken tot glucose, zoals suiker en geraffineerde koolhydraten, stijgt de bloedsuikerspiegel snel, wat resulteert in een hoge insulinerespons. Dit kan leiden tot insulineresistentie en uiteindelijk tot diabetes type 2. FOS daarentegen heeft een minimale invloed op de insulineproductie, waardoor het een gunstige keuze is voor mensen die hun bloedsuikerspiegel onder controle willen houden.

Hoe FOS toevoegen aan je dieet?

Er zijn verschillende voedingsmiddelen waarin FOS van nature voorkomt, zoals bananen, uien, knoflook, asperges, en tarwe. Daarnaast is FOS ook beschikbaar als voedingssupplement in de vorm van poeders of capsules. Het toevoegen van FOS-rijke voedingsmiddelen aan je dieet kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en insulineproductie, evenals het bevorderen van een gezonde darmflora.

Conclusie:

Fructooligosaccharide (FOS) is een belangrijke voedingsstof die gunstige effecten kan hebben tijdens het volgen van een dieet. Het helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, vermindert de insulinerespons en draagt bij aan een gezonde darmflora. Door FOS-rijke voedingsmiddelen aan je dieet toe te voegen, kun je profiteren van deze voordelen en je algehele gezondheid verbeteren.

Welke Straight away producten bevat Fructooligosaccharide (FOS)?

Fructooligosaccharide (FOS) was al aanwezig in de maaltijdvervangende Goodmorning Shakes, maar is nu ook toegevoegd aan de havermout en de shakes in de smaken Salted Caramel, Chocolade, Banaan en Vanille.

Wil je met Straight away producten werken? Word dan Straight away lifestyle coach. Meer te weten komen over de Straight away producten? Neem dan contact op met een coach bij jou in de buurt via onze coachfinder!