Verantwoord genieten op z’n Italiaans!
Frittata met garnalen, spinazie, citroen en peterselie
Benodigdheden
Frittata
100 gram groene kool of spinazie
2 eieren
Sap en rasp van een halve citroen
1 eetlepel geraspte Parmezaan
60 gram grote garnalen
Snufje zout en peper
1 takje verse peterselie
Halve eetlepel olijfolie of bakboter
Salade
100 gram witte kool
1 eetlepel magere yoghurt
1 theelepel Provencaalse kruiden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wok de groene kool of spinazie tot de groenten geslonken zijn. Kluts de eieren met een snufje zout en peper in een kom, voeg ook de sap en rasp van een halve citroen, het takje peterselie en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Voeg tot slot de garnalen toe in de kom.
Schenk het eiermengsel bij de groenten in de pan. Roer het geheel door elkaar en laat het op matig vuur staan tot de randjes van het eiermengsel stollen. Zet dan de pan in de oven, of giet het geheel over in een ovenschaal. Haal de pan of ovenschaal eruit als de frittata helemaal droog en goudkleurig is aan de bovenkant.
Tot slot kun je nog een lekkere salade bij het gerecht serveren. Doe de kool in een kom en maak het aan met de yoghurt en Provencaalse kruiden. Een heerlijk frisse salade voor bij de frittata. Buon appetito!
Voedingswaarden (per portie)
Energie 335 kcal
Vet 17,8 g
Waarvan verzadigd 5,6 g
Koolhydraten 8,1 g
Vezels 5,1 g
Eiwit 31,6 g
Zout 2,6 g
Wil je ook afvallen met Straight away? Zoek een coach bij jou in de buurt.