Genieten op Koningsdag, ook tijdens je dieet!

1. In stijl met de Mango to go go!
Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat tegenwoordig een foodtruck die het verkoopt. Van pizza tot falafel, biologische hamburger en Indische gehaktballen. Ben je op Straight away dieet? Neem een lekker reepje mee of je favoriete kant-en-klare shake, zoals de Mango to go, past ook goed bij je oranje outfit 😉 Dan kun je gewoon met de rest mee-eten, zonder dat je van je dieet afstapt. Ben je al toe aan een koolhydraatarm gerecht in je dieet? Kies dan voor een salade met vis of kip, natuurlijk wel zonder saus.

2.  Andere opties dan water
Water is natuurlijk de beste optie, maar we snappen dat dat kan vervelen. Heb je de mogelijkheid om je eigen drinken mee te nemen? Doe dan een schepje van je favoriete mix & drink in je flesje water en je hebt een lekker drankje. Ben je water op een gegeven moment echt zat en ben je toe aan wat afwisseling? Neem gerust een light frisdrank, zoals cola light. Let goed op ‘gezonde’ drankjes, waar stiekem toch veel suikers in zitten. Deze kun je beter links laten liggen.

3.      Alcohol: doe het niet
We hebben het al eens eerder gezegd, maar ons advies blijft: drink geen alcohol! Het is niet alleen funest voor je dieet, het bevat namelijk heel veel koolhydraten, het kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Als je op dieet bent, en je dus veel minder calorieën binnenkrijgt, komt alcohol veel harder aan. En laten we wel wezen: je hebt toch helemaal geen alcohol nodig om het gezellig te hebben? Hou het dus lekker bij water of spa rood en eventueel een cola light.

4.      Lekker veel bewegen
Vaak gaan dagen als deze gepaard met gezellige muziek, dus laat je vooral lekker gaan! Met dansen verbrand je immers calorieën. Houd je niet van dansen? Je loopt waarschijnlijk ook heel wat af op zo’n dag of kies ervoor om van te voren een rondje te wandelen of fietsen.

5.      Je doet het voor jezelf
Misschien heb je tijdens je dieet wel te maken (gehad) met mensen in je omgevingen die ook met jouw dieet bezig zijn. Allerlei opmerkingen, adviezen, wijsheden en kritiek komen soms op je af. Gaan mensen je overhalen om toch ‘gezellig’ mee te doen, denk dan goed aan je doelen. Weet waarom je het doet en wat het je gaat opleveren als je straks je doel hebt bereikt. Je bent niet zielig, je werkt aan je gezondheid! Wees weerbaar en weiger vriendelijk, maar duidelijk het eten en/of drinken dat niet in je dieet past. Je zult jezelf dankbaar zijn. Daarnaast merk je vast ook dat mensen respect voor je hebben dat je standvastig volhoudt!

Fijne Koningsdag!