Spaghetti van courgette met zalm

Benodigdheden
100 gram courgette
halve eetlepel geraspte Parmezaan
1 teen knoflook
75 gram zalm
rasp van 1 schoongeboende sinaasappel
100 gram verse spinazie
2 halve pecannoten
halve eetlepel olijfolie
snufje zout

Bereidingswijze
Maak met een staafmixer pesto van de spinazie, parmezaan, pecannoot en olie. Verwarm de oven voor op 250 graden. Snijd de courgette met een spiraalmaker tot slierten. Als je geen spiraalmaker hebt kun je de courgette ook in kleine blokjes snijden. Roerbak de courgette met een teentje knoflook 1 minuut in olijfolie. Smeer de zalm in me een paar druppels olie en bak deze in de heten oven 7 minuten, de binnenkant moet rauw blijven. Serveer de zalm op een bedje van courgette en schep er wat pesto over. Maak het gerechtje af met de sinaasappelrasp.

Voedingswaarden (per portie)
Energie                                303 kcal
Vet                                        19 g
waarvan verzadigd            3,8 g
Koolhydraten                     7,6 g
Vezels                                  2,7 g
Eiwit                                    24,1 g
Zout                                     0,7 g

Wil je meer gezonde en koolhydraatarme recepten? Bestel dan één van onze kookboeken: ‘Lekker, lekker en makkelijker koken’ of ‘Balanced Food’.