Goede voornemens? Haal motivatie uit deze 5 quotes!

Het internet staat vol inspirerende quotes van filosofen, dichters, belangrijke figuren of bijvoorbeeld uit films en muziek. Wij zijn hierin gedoken en hebben 5 quotes voor je uitgelicht die perfect aansluiten bij de goede voornemens. Want bij het nieuwe jaar horen goede voornemens, en afvallen staat elk jaar stipt op nummer 1 in Nederland. Zoals we allemaal weten kan het lastig zijn om hieraan te beginnen, laat staan volhouden. Daarom 5 inspirerende quotes op een rijtje, zodat het jou wel gaat lukken!

The beginning is the most important part of the work – Plato

Veel mensen hebben aan het begin van het jaar goede voornemens, maar ondernemen vervolgens geen actie. Voornemens worden pas werkelijkheid wanneer je eraan begint. Natuurlijk gaat niets vanzelf, en zul je ook na het begin moeten volhouden. Maar door daadwerkelijk de eerste stap te zetten bewijs je aan jezelf dat je bereid bent om er voor te gaan! Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een abonnement bij de sportschool of een afspraak inplannen met een Straight away coach.

You don’t have to see the whole staircase, just take the first step – Martin Luther King

Begin met een kleine stap. Is jouw doel om 20 kilo af te vallen? Probeer dit dan op te delen in kleine stappen die je kunt nemen, om uiteindelijk jouw doel te bereiken. Bijvoorbeeld: ’s avonds een rondje wandelen, water drinken in plaats van frisdrank, ongezonde snacks vervangen voor rauwkost of op de fiets naar je werk. Dit zijn enkele voorbeelden van kleine gewoontes die je kunt toepassen

It always seems impossible until it’s done – Nelson Mandela

Het lijkt nu misschien nog onwerkelijk, maar jij kunt dit! Heb vertrouwen in jezelf dat jij er alles aan zult doen wat in jouw macht ligt om jouw doel te halen. Wanneer je deze gedachte vasthoudt, zul je zien dat jij je makkelijker door moeilijke situaties kunt slaan. Wat ook kan helpen is om op te schrijven waar je naar uitkijkt als je jouw doel hebt gehaald. In het geval van gewicht verliezen kan het zijn; weer in die lievelingsbroek passen, meer energie voor dagelijkse bezigheden of mee durven doen aan groepslessen.

A champion is defined not by their wins but by how they can recover when they fall – Serena Williams

Accepteer dat niet alles in 1 keer lukt. Tegenslagen horen nu eenmaal bij het aangaan van een uitdaging. Ga jezelf geen schuldgevoel aanpraten wanneer dit gebeurt, maar probeer na te denken hoe je dit de volgende keer kunt voorkomen. Leer van de tegenslag, om vervolgens sterker door te gaan! Vind je het lastig om door te zetten? Jouw persoonlijke Straight away coach is er voor je, juist op dit soort moeilijke momenten.

What the new year brings to you will depend a great deal on what you bring to the new year – Vern McLellan

Dus, wat gaat het nieuwe jaar brengen? Nou, dat hangt er helemaal van af wat jij erin stopt! Ga het jaar in met een flinke dosis motivatie, positiviteit en doorzettingsvermogen, dan komen die goede voornemens helemaal goed. TIP: Print deze quotes uit, plak ze op je spiegel of de koelkast zodat je regelmatig wordt herinnerd aan jouw doel.

Kun je wel een duwtje in de rug gebruiken? Maak nu een afspraak met een Straight away coach bij jou in de buurt: