Kaasomelet met rucola

Wie houdt er nou niet van een lekkere kaasomelet? Daarom hebben we dit keer gekozen voor een lekker snel en vegetarisch recept voor 2 personen. De onderstaande voedingswaarden zijn per portie.

Maar hoe maak je dit heerlijke gerecht?

Benodigdheden:
30 g rucolasla
2 bosuitjes
1 rode punt paprika
1 el olijfolie
3 eieren
100 g geraspte (belegen) kaas
20 g roomboter

Bereidingswijze:
Was de rucolasla en laat deze drogen. Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in kleine stukjes. Snijd vervolgens de paprika’s in dunne reepjes. Verhit de olie in de wok en roerbak op hoog vuur de rucola en bosui ca. 1 min. Schep daarna ook de paprika erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en eventueel zout. Klop in een kom de eieren los en voeg kaas toe. Voeg daarna naar eigen smaak wat nootmuskaat, peper en eventueel een snufje zout toe.

2. Verhit de boter in een grote koekenpan. Schep het eiermengsel erin en laat op matig hoog vuur stollen. Wanneer het ei klaar is, schep je de rucola op een kant van de omelet als de bovenkant bijna gestold is. Klap de omelet dubbel en laat op een schaal glijden of bak deze nog even door, zodat het ei dicht wordt aan beide kanten.

 

Wil je meer van dit soort gerechten? Bestel dan het kookboek: Leuker, lekkerder en makkelijker koken. Of kijk bij de nieuwsberichten op de website. 

Voedingswaarden (per portie)
Energie                                  301 kcal
Vet                                            20,0 g
waarvan verzadigd           14,3 g
Koolhydraten                        4,0 g
Vezels                                               1 g
Eiwit                                             17,0 g

 

Wil je ook afvallen met Straight away? Zoek een coach bij jou in de buurt.

zoek een coach button