Een koolhydraatarm recept voor bij de bbq!
Lamsspiesje met tomatensalsa, komkommer en koriander
Benodigdheden
100 gram lamsgehakt
1 houten spies
1 tomaat
50 gr komkommer
2 takjes munt
2 takjes verse koriander
1 eetlepel Griekse yoghurt, 0% vet
75 gram sla
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
Snufje zout en peper
Bereidingswijze
Breng het gehakt op smaakt met zout, peper en fijngesneden munt. Kneed het gehakt in een lange vorm om de houten spies heen. Bak het spiesje in een droge koekenpan om en om gaar. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en maak die op smaak met de koriander, zout en peper, azijn en de helft van de olijfolie. Gebruik de andere helft van de olie om de sla op smaak te brengen. Serveer het spiesje met de salsa, sla en dikke yoghurt. Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per portie)
Energie 328 kcal
Vet 23,7 g
Waarvan verzadigd 7,4 g
Koolhydraten 5,6 g
Vezels 2,1 g
Eiwit 21,9 g
Zout 0,7 g