7 tips om te barbecueën zonder schuldgevoel!

1. Ga voorbereid naar de barbecue
We benadrukken het iedere keer: het succes van een dieet en van een stabiel gewicht ligt in de planning. Voorbereiden en standvastig zijn. Zorg er dus ook bij een barbecue voor dat je voorbereid bent. Ga er niet met honger naar toe en bedenk van te voren wat je gaat nemen. Dan grijp je niet gelijk bij binnenkomst naar de stokbroodjes voordat bijv. het vlees of de vis klaar is. Kies in plaats van brood voor stukjes rauwe groente, zoals komkommer, tomaatjes of paprika. Neem zelf ook groenten, (mager)vlees of vis mee. Zo verzeker je jezelf ervan dat je gezonde opties hebt én de gastheer/-vrouw zal het vast waarderen.

2. Eet bewust
Het is verleidelijk om keer op keer je bord vol te scheppen met lekker eten van de barbecue. Kies liever bewust voor de stukjes (mager)vlees of vis die passen binnen jouw plan en vul de rest van je bord met groenten. Op die manier eet je niet veel te veel, maar geniet je misschien nog wel meer van het eten dat je wel eet. Blijf positief, het is niet ‘zielig’ dat je niet meer eet, je zorgt gewoon goed voor jezelf en je gewicht en dat is een compliment waard!

3. Maak je salades zelf
De bekende kant-en-klare salades bevatten onnodig veel calorieën. Maak er liever zelf een met je favoriete groenten. Bijvoorbeeld met spinazie, cherrytomaatjes, komkommer en paprika en een gekookt eitje er door heen. Het liefst zonder saus natuurlijk, een beetje bouillon kruiden van Straight away kan het al net wat lekkerder maken.

4. Gegrilde groenten
De barbecue is ook ideaal om je groenten of champignons op te grillen. Het is lekker én bevat weinig calorieën. Maak eens groentespiesjes met paprika, courgette, champignon en ui. Of maak een pakketje van aluminiumfolie met een beetje olie, kruiden en je favoriete groenten. Smullen maar!

5. Mager vlees of vis
Gelukkig is het bereiden van vlees of vis op een barbecue een magere bereidingsvorm, het ligt eraan wat je op de barbecue legt. Kies altijd voor de magere vleesvarianten zoals biefstuk, kipfilet, kalkoenfilet, runderlapjes of varkenshaas. Marineer de stukjes vlees van te voren zodat je geen saus nodig hebt om het lekker te maken. Of ga voor magere vis zoals garnalen, tonijn, inktvis, tong of schol. Gril de vis in z’n geheel of leg een stukje vis met kruiden en groenten op een stuk aluminiumfolie.

6. Drink water
Een barbecue gaat vaak gepaard met alcoholische drankjes. Het is vaak ook een lange zit, waardoor je ongemerkt toch meer drinkt dan normaal. Kies daarom het liefst voor water. Met alcohol (en frisdrank) krijg je onnodig veel calorieën binnen en daar krijg je de volgende dag wellicht spijt van. Wil je wel graag een smaakje aan je water, mix het dan lekker met een van de Mix & Drink poeders van Straight away.

7. Geniet, maar sla ook wat over
Je kunt heerlijk genieten van een barbecue en evengoed gezond bezig zijn. Vaak zijn het ook de extraatjes die de boosdoeners zijn. Denk aan saus, stokbroodjes met kruidenboter, gebakken aardappelen, een paar wijntjes of biertjes en een ijsje toe. Geniet van al het lekkere verantwoorde eten en van de mensen om je heen. Om dat laatste gaat het immers, de gezelligheid!

Hopelijk heb je wat aan deze tips om verantwoord te barbecueën. Barbecueën is ook heerlijk als je bewust bent van wat je eet. Geniet vooral van de heerlijke zomeravonden! Zonder schuldgevoel 😉

Voor meer tips kun je altijd terecht bij je eigen persoonlijke coach!

Bronnen: ConsulinnVidaVitaal