7 gemakkelijke tips voor meer beweging!

1 Ga op de fiets naar je werk!
Als je op minder dan 10 km van je werk woont, kun je beter de fiets pakken! De auto is verleidelijk, maar denk ook eens na over alle stoplichten die je tegenkomt, de files, het verkeer etc., dan is de fiets misschien net zo snel. Plus je verbrandt heel wat extra calorieën en je bent lekker in de buitenlucht. Als het niet iedere dag lukt, spreek dan met jezelf af om het bijvoorbeeld een aantal keren per week te doen. Wel zo fijn na een hele dag in een muf kantoor 😉

2 Parkeer je auto wat verder
Ga je toch met de auto naar je werk? Parkeer hem eens wat verder van de ingang. Je maakt zo wat extra stappen en je kunt fris aan je werkdag beginnen.

3 Loop in je pauze een rondje
Ga in je pauze een rondje lopen en je zult merken dat je de tweede helft van de dag met veel meer energie start. Het geeft inspiratie om even uit de dagelijkse omgeving te zijn. Als je collega’s hebt, kun je natuurlijk vragen of zij meegaan, dat kan ook nog eens gezellig zijn en goed voor de onderlinge band.

4 Neem de trap in plaats van de lift
Wanneer er een lift is, is het aanlokkelijk om deze te nemen. Kies de volgende keer voor de trap. Zo beweeg je toch weer wat extra. Heb je het excuus dat je op de negende verdieping moet zijn? Ga dan in ieder geval naar de eerste etage met de trap en neem vanaf daar de lift. Dit kun je vervolgens rustig opbouwen.

5 Sta elk half uur even op
Ga elk half uur even staan, haal bijvoorbeeld een kopje koffie of een glaasje water. Werk je in een kantooromgeving, loop dan eens naar een collega toe om wat te vragen i.p.v. het te mailen. Tijdens telefoongesprekken kun je ook een stukje lopen, dat maakt je ook nog eens scherper.

6 Beweeg tijdens het reclameblok
Lekker avondje bankhangen? Niets mis mee! Ga dan ieder reclameblok wat doen, even naar de keuken lopen of een minuutje planken. Krijg je toch nog wat extra beweging.

7 Klets gezellig bij tijdens een blokje om
Afgesproken met een vriend(in)? Klets eens bij tijdens een blokje om! Vaak spreken we af om iets te gaan eten of drinken, maar het is heel verfrissend om iets heel anders te gaan doen. Een rondje wandelen is gezellig en je komt vaak tot hele goede gesprekken als je in beweging bent. Of wandel een stuk met je partner of je hond. Heerlijk om je hoofd leeg te maken na een lange dag of fris te beginnen aan een nieuwe dag.

Deze paar voorbeelden van kleine aanpassingen in je dagelijks leven maken al een verschil. Je zult zien dat het steeds gemakkelijker wordt en je het normaal gaat vinden. Je zult er zelfs van genieten om meer in beweging te zijn. Het is wellicht lastig te geloven, maar het is zo, probeer maar! Het gaat erom dat je (kleine) afspraken met jezelf maakt en dat je het belangrijk vindt om jezelf daar aan te houden. Je doet het voor jezelf en echt: je lijf zal je dankbaar zijn!