6 mythes over een dieet met maaltijdvervangers

Mythe 1 Maaltijdvervangers zijn smakeloos en saai
Veel maaltijdvervangers smaken inderdaad zoals de verpakking ruikt. Naar karton. Of plastic. Begrijpelijk dat je je tijdens een eerder dieet liet verleiden om er van af te wijken. De maaltijdvervangers van Straight away zijn zorgvuldig samengesteld door een team van gewichtsconsulenten, orthomoleculair voedingsdeskundigen en diëtisten en zijn er in enorm veel verschillende smaken. Bovendien wissel je de maaltijdvervangers tijdens je dieet af met verantwoorde maaltijden.

Mythe 2 Maaltijdvervangers zorgen voor een jojo-effect
Heb je alle beproevingen doorstaan en ben je afgevallen door het gebruik van maaltijdvervangers? Dan is de kans groot dat je weer gewicht aankwam, nadat je met het dieet bent gestopt. Om vervolgens langzaam maar zeker weer te eindigen rond je startgewicht. Frustrerend! Bij Straight away doen we er alles aan om dat te voorkomen! Samen met je coach stel je menu’s op om je lichaam weer te laten wennen aan ‘normale’ voeding en werk je samen toe naar een gezonde levensstijl om op gewicht te blijven. Want afvallen is één ding, op gewicht blijven is pas de echte uitdaging.

Mythe 3 Maaltijdvervangers zijn duur
We snappen dat uitgaven altijd gebonden zijn aan een budget. Daarom zijn de producten van Straight away zo ontwikkeld, dat je niet veel meer kwijt bent aan het dieet dan aan normale voeding. Volgens het NIBUD geven volwassenen ongeveer €42,00 per week uit aan voeding. Een volledig Straight away dieet voor diezelfde week hoeft niet meer te kosten dan €49,35. Dat is dus maar 1 euro per dag meer. Geen slechte investering in je droomfiguur toch?

4. Maaltijdvervangers zijn ouderwets
Heb je eerder een dieet met maaltijdvervangers gevolgd? Dan heb je vast gemerkt dat iedereen om je heen een mening heeft over maaltijdvervangers. Ze weten vaak niet goed waar ze het over hebben, maar hebben wél hun mening klaar als jij je shakebeker tevoorschijn haalt. Dat snappen we bij Straight away maar al te goed. Daarom hebben we de producten ontworpen met een toffe uitstraling. Je hoeft de producten niet weg te stoppen in je keukenkastje of onderin je tas. De hippe producten van Straight away mogen gezien mogen worden, waar je ook bent.

Mythe 5 Een dieet met maaltijdvervangers is moeilijk vol te houden
Misschien hebben de bovenstaande argumenten er al eens voor gezorgd dat je een dieet niet lang kon volhouden. We kunnen niet helemaal voorkomen dat je soms moeilijke momenten kent of af en toe de fout ingaat. Wel krijg je tijdens het dieet persoonlijke begeleiding. Je gaat regelmatig naar je coach voor een weegmoment. Daar vieren we samen successen of verwerken we een teleurstelling. Als je vragen hebt of het dieet even moeilijk vol te houden vindt, dan zijn we er voor je. Met advies of een luisterend oor. Samen zijn we succesvol!

Mythe 6 Op lange termijn kom je alle kilo’s weer aan
Als je je streefgewicht bereikt hebt, stel je samen met je coach een programma op om de producten stap-voor-stap te vervangen voor ‘normale’ maaltijden. Het is daarbij natuurlijk belangrijk om een gezond en verantwoord voedingspatroon aan te leren. Want als je weer terugvalt in je oude gewoontes, leidt ieder dieet er uiteindelijk toe dat je weer aankomt. Om je te helpen gezondere keuzes te maken, kun je altijd terecht bij je coach!

Nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen? Lees hun verhalen!

Wil je ook afvallen met Straight away? Zoek een coach bij jou in de buurt.

zoek een coach button

 

Bron: Slimming in Style