Straight away hielp mij mijn levensstijl aan te passen

Op Facebook zag ik telkens statusupdates over Straight away voorbij komen bij Nicole, een lerares op de school van mijn kinderen en eigenaresse van Slanksalon Manifit. Reden om haar ergens op een decemberdag aan te schieten: ‘Goh, wat doe jij precies?’ Haar uitleg enthousiasmeerde mij om na de feestdagen langs te komen in haar praktijk. De overtollige kilo’s zaten me in de weg, de spiegel of de foto vermeed ik het liefst.

Ik kom tot mijn recht

Het intakegesprek in januari verliep goed. Ik had al diverse diëten geprobeerd en met goede resultaten. Het probleem was alleen dat telkens wanneer ik weer normaal ging eten, alle kilo’s er helaas zo weer aan zaten. Ik ben zelfs bij een diëtiste geweest, maar dat beviel ook niet.

Hoe anders is het sinds ik met Straight away begonnen ben. Ik heb echt het gevoel dat ik goed tot mijn recht kom. Nicole moedigt me aan dingen te laten staan en anders te kijken naar etiketten en op te letten wat lekker èn gezond is. Ik voel me fitter en vooral mooier. Mijn overwinning is dat ik weer naar mezelf durf te kijken in de spiegel of op een foto!

Op eigen houtje was ik er allang mee gestopt

Het is niet allemaal vanzelfsprekend geweest. Ik heb ook moeilijk momenten gehad, zeker op de momenten dat ik ongesteld moest worden. Ik had overal zin in en niks leek mijn maag te vullen. Bovendien gaf ook de weegschaal dan geen vermindering aan. De ene keer ging ik er goed mee om, de andere keer had ik een baaldag. Juist op die momenten was Nicole er om me er doorheen te slepen. Op eigen houtje was ik er allang mee gestopt, maar Nicole motiveerde me telkens weer en gaf me vertrouwen dat het goed kwam.

De eerste twee maanden nam ik ’s morgens en ’s middags een shake en at ik verdeeld over de dag een reep. ’s Avonds at ik met de pot mee, behalve de aardappelen, rijst en pasta en maakte daarbij uiteraard gezonde keuzes. Na de twee maanden at ik ’s middags ook crackers. Nu na meer dan drie maanden, gebruik ik geen Straight away producten meer maar krijg ik advies van Nicole in wat gezonde keuzes zijn. Mijn dagmenu bestaat bijvoorbeeld uit magere yoghurt in de ochtend. ’s Middags twee volkoren boterhammen of drie crackers/volkoren beschuit en ’s avonds volkoren pasta, noodles of een gerecht zonder aardappelen of iets dergelijks.

Je kunt altijd bij je coach terecht

Wat mij aanspreekt aan Straight away is de begeleiding van je coach. Je kunt altijd bij je coach terecht! Er wordt meegedacht als je bijvoorbeeld iets niet lekker vind.

Twijfel je om de stap te zetten? Gewoon doen! Niet twijfelen. Straight away is anders dan alle andere diëten. Dit helpt je je levensstijl aan te passen. En als ik het kan, kan jij het ook!

Deborah van Cadsand