Door Straight away ben ik bewuster gaan kijken naar mijn voedingspatroon

Brayen zat niet meer lekker in zijn vel, kreeg steeds meer moeite met sporten en lopen en had nergens meer energie voor of zin in. “Bovendien werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt toen ik de grootste maat kleding in mijn favoriete kledingwinkel uit het rek trok.” Tijd om de overtollige kilo’s te verliezen en te kijken naar een gezond voedingspatroon.” “De knop is uiteindelijk omgegaan toen we besloten te proberen om een gezin te stichten. Door deze reden ben ik er voor de volle 1000% voor gegaan.”

Samen met zijn coach besloot Brayen voor het volledig maaltijdvervangende programma te gaan. “Dit paste goed bij mij: alleen maar Straight away producten, 2,5 liter water. Lekker duidelijk! Bij andere diëten ging ik al snel smokkelen, maar bij Straight away niet. Mijn coach was er 24/7 voor me. Elk weegmoment stond ze naast me en gaf ze goede tips en eigen ervaringen. Ze stond altijd voor me klaar als ik een lastig moment had of tegen een probleem aan liep.

Mijn favoriete producten waren drie warme maaltijden: de Chili Taco, Spaghetti Bolognese en Cottage Pie. De structuur en smaak van deze producten zijn erg goed. Ik voegde er altijd nog wat gedroogde kruiden aan toe, dan leek het net of ik nog een beetje aan het koken was.”

Kleine, wekelijkse doelen hielden mij gemotiveerd

Brayens belangrijkste mijlpaal was om onder de 100 kilo te komen. “Om te voorkomen dat het een lange rit werd, stelde ik iedere week kleine doelen om naartoe te werken. Dit hield me gemotiveerd. Mijn broeken gingen gaandeweg het traject steeds losser zitten en ik kreeg meer energie. Waar ik eerst alleen maar op de bank lag, ging ik nu weer dingen doen. Wat een heerlijk gevoel!

De laatste weken vond ik het lastigst. Je bent er bijna, het einde is in zicht. Doordat ik mijn doelen heb bereikt, ben ik een stuk bewuster gaan kijken naar wat je wel en niet kunt eten. Als je een stukje taart neemt, dan zul je dat ergens een keer moeten compenseren. Doe je dat niet, dan is al het harde werk voor niks geweest.

Tegen alle twijfelaars zeg ik: gewoon doen en er vol voor gaan. En écht, de feestjes en verjaardagen waar je niks kunt eten en alleen aan een watertje zit, zullen er volgend jaar ook weer zijn. Maar dan ben jij de fitte versie van jezelf!”

Brayen van den Dool