Toen mijn riem strakker kon, voelde dat als een overwinning!

Toen er bij mij veel kilo’s waren bijgekomen vond ik het tijd voor verandering. Mijn moeder had een aantal jaar geleden het Straight away dieet al eens gevolgd, en kwam met het idee om samen de strijd tegen de kilo’s aan te gaan door middel van Straight away. Zo ben ik terecht gekomen bij Anja van den Berg van Body2Balance.

De wekelijkse momenten bij Anja in de praktijk waren, naast dat ze erg gezellig waren, heel motiverend. Ik kon er even mijn ei kwijt over moeilijke momenten en hierna motiveerde zij mij dan weer om door te pakken. Ik heb zo ontzettend veel aan haar begeleiding gehad! Mijn favoriete product tijdens het dieet was de Loco Choco Crunch reep! Deze was lekker makkelijk als ik onderweg weg, bijvoorbeeld tijdens lunchtijd. De groentesoep vond ik ook erg lekker voor in de avond of tussen de middag.

Mijn moeilijke momenten waren vooral verjaardagen en avondjes uit. Dat soort dingen zijn toch wel momenten waarop ik het wat zwaarder had. Maar als ik die momenten dan “overleefd” had, maakte me dat natuurlijk ook wel trots. Ik heb 1 keer een avondje uit gehad waarop ik wel dacht dat ik een drankje kon doen, wat verder in mijn traject. Maar toen ik die week niks was afgevallen, was dat een wijze les voor mezelf om dat niet meer te doen.

Na een tijdje merkte ik dat mijn lichaam begon te veranderen. Ik heb steeds gezegd; als je riem een gaatje strakker kan dan is dat super fijn. Dit was ook echt waaraan ik het merkte, buiten het feit dat je het ook erg goed in mijn gezicht kon zien. En ik kon weer oude kleren in een maatje kleiner aan.

Tijdens het afvallen vond ik een foto van mijzelf van voordat ik begon met het dieet. Deze oude foto heb ik naast een foto gezet van toen ik was afgevallen: wat een mega verschil! Dit motiveerde mij nog meer voor de laatste loodjes. Want ondanks dat ik het niet heel zwaar heb gehad, waren er wel momenten dat ik het even wat moeilijker had om vol te houden. En elk gaatje dat mijn riem strakker kon, of elk kledingstuk wat ineens weer paste waren natuurlijk allemaal overwinningen en zorgde voor de motivatie om door te gaan.

 Aan iedereen die twijfelt wil ik zeggen; gewoon doen! Je krijgt er zoveel voor terug en ik ben er zoveel lekkerder door in mijn vel gaan zitten. Het is even doorbijten maar je bent niet alleen. Daarom is je Straight away coach ook zo fijn. Je krijgt er onwijs veel voor terug, dus ik raad het zeker iedereen aan!