U bevindt zich hier:  Straightaway.nl » Zo kun je die verleiding op je werk wél weerstaan!

Zo kun je die verleiding op je werk wél weerstaan!

Een taartpunt van die jarige collega, snackdag in de kantine of de vrijdagmiddagborrel met hapjes. Ongemerkt komen er heel wat verleidingen voorbij op je werk en dat kan voor lastige situaties zorgen. Daarom geven wij je een aantal handvaten waarmee jij deze situaties moeiteloos doorkomt.

Maak een plan
Bedenk voordat je naar je werk gaat al wat je die dag gaat eten. Zo ga je voorbereid de deur uit en kom je niet voor verrassingen te staan. Zijn er vandaag alleen frituursnacks in de kantine te krijgen? Zorg dan dat je zelf een gezonde lunch meeneemt zodat je niet afhankelijk bent van wat er voorhanden is. Bijvoorbeeld deze hippe en gezonde lunchbox.

Houd iets achter de hand
Staan jouw collega’s op vrijdagmiddag gulzig chips te verorberen en krijg jij ook trek bij het aanzien hiervan? Een gezonde snack in je tas zorgt ervoor dat je niet misgrijpt. Neem bijvoorbeeld een handje ongezouten noten of schijfjes komkommer mee.

Blijf gefocust op je doel
Schrijf jouw doel of een motiverende quote op een kaartje en geef deze een plekje waar je het regelmatig ziet. Bijvoorbeeld op je bureau, in je agenda of stel het kaartje in als achtergrond op je mobiel of laptop. Dit werkt als een reminder en maakt je bewust van jouw keuzes.

Betrek je collega’s erbij
Vertel je collega’s over jouw doel. Door uit te leggen waarom dit belangrijk is voor jou kunnen zij jou steunen en begrip tonen. Dit betekent niet dat zij geen taartje meer mogen eten in jouw bijzijn, maar kan wel voorkomen dat ze drie keer aandringen om ‘ook echt een stukje te nemen’.

Last but not least: geef jezelf een welverdiend schouderklopje wanneer je succesvol een verleiding hebt afgeslagen. Daar mag je trots op zijn!

Meer posts uit deze categorie

Heb jij een winterdip? Dit kun je eraan doen!

Je kent het vast wel. Je komt met geen mogelijkheid je bed uit, hebt weinig energie, je gewicht neemt toe en het liefst kruip j...

Een topprestatie van zes vriendinnen, hoe gaat het nu met ze?

Door de topprestatie van zes vriendinnen verscheen er een artikel over hen in Dagblad van het Noorden en de Vrouw. In het Drent...

Een koolhydraatarm recept voor bij de bbq!

Met het heerlijke weer van de afgelopen weken en hopelijk komende zomer, wordt er veel gebarbecued. Wanneer je een koolhydraata...

7 gemakkelijke tips voor meer beweging!

Dat bewegen goed is voor zowel je lichaam als geest weet je waarschijnlijk al wel. Hiervoor hoef je echt niet te zwoegen in de ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *