U bevindt zich hier:  Straightaway.nl » Zo kun je die verleiding op je werk wél weerstaan!

Zo kun je die verleiding op je werk wél weerstaan!

Een taartpunt van die jarige collega, snackdag in de kantine of de vrijdagmiddagborrel met hapjes. Ongemerkt komen er heel wat verleidingen voorbij op je werk en dat kan voor lastige situaties zorgen. Daarom geven wij je een aantal handvaten waarmee jij deze situaties moeiteloos doorkomt.

Maak een plan
Bedenk voordat je naar je werk gaat al wat je die dag gaat eten. Zo ga je voorbereid de deur uit en kom je niet voor verrassingen te staan. Zijn er vandaag alleen frituursnacks in de kantine te krijgen? Zorg dan dat je zelf een gezonde lunch meeneemt zodat je niet afhankelijk bent van wat er voorhanden is. Bijvoorbeeld deze hippe en gezonde lunchbox.

Houd iets achter de hand
Staan jouw collega’s op vrijdagmiddag gulzig chips te verorberen en krijg jij ook trek bij het aanzien hiervan? Een gezonde snack in je tas zorgt ervoor dat je niet misgrijpt. Neem bijvoorbeeld een handje ongezouten noten of schijfjes komkommer mee.

Blijf gefocust op je doel
Schrijf jouw doel of een motiverende quote op een kaartje en geef deze een plekje waar je het regelmatig ziet. Bijvoorbeeld op je bureau, in je agenda of stel het kaartje in als achtergrond op je mobiel of laptop. Dit werkt als een reminder en maakt je bewust van jouw keuzes.

Betrek je collega’s erbij
Vertel je collega’s over jouw doel. Door uit te leggen waarom dit belangrijk is voor jou kunnen zij jou steunen en begrip tonen. Dit betekent niet dat zij geen taartje meer mogen eten in jouw bijzijn, maar kan wel voorkomen dat ze drie keer aandringen om ‘ook echt een stukje te nemen’.

Last but not least: geef jezelf een welverdiend schouderklopje wanneer je succesvol een verleiding hebt afgeslagen. Daar mag je trots op zijn!

Meer posts uit deze categorie

Zo geef je een welgemeend compliment!

Complimenten zijn als het ware kleine cadeautjes, die zowel de gever als ontvanger een goed gevoel geven. Ook tijdens het afval...

Genieten op Koningsdag, ook tijdens je dieet!

Morgen is het weer zo ver: Koningsdag! Waarschijnlijk heb je wel wat leuks op de planning staan, slenteren over marktjes, een v...

Heerlijke variaties voor de paasdagen!

De paasdagen staan weer voor de deur. Grote kans dat er een paasontbijt, - brunch of -diner op de planning staat. Ben je bezig ...

Wist je dat… je bloedsuikerspiegel tijdens ons dieet gelijk blijft?

Wanneer je op dieet bent, is het belangrijk je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Het bepaalt namelijk voor een groot deel j...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *