Salade van biefstuk, komkommer, spinazie en rode peper
De zomer is bij uitstek het seizoen voor heerlijke salades. En van saladerecepten kun je nooit genoeg hebben. Met deze salade van biefstuk, komkommer, spinazie en rode peper tover je in een handomdraai een heerlijk koolhydraatarm maaltje op tafel! Eet smakelijk!
Benodigdheden
100 gram biefstuk
1 eetlepel olijfolie
100 gram komkommer
150 gram verse spinazie
1 takje verse koriander
Halve rode peper
Halve eetlepel sesamolie
1 eetlepel rodewijnazijn
Snufje zout en peper
Bereidingswijze
Maak het pepertje schoon en hak het fijn.
Maak een dressing van de rode peper, sesamolie en rodewijnazijn.
Maak slierten van de komkommer met een kaasschaaf en leg die op een bord met de spinazieblaadjes en koriander.
Bak de biefstuk op hoog vuur om en om bruin en snijd hem in dunne plakjes.
Serveer de salade met de dressing
Voedingswaarden (per portie)
Energie 303 kcal
Vet 18,1g
Waarvan verzadigd 3g
Koolhydraten 4g
Vezels 3,7g
Eiwit 28,6g
Zout 0,6g
Benieuwd naar meer gezonde, koolhydraatarme recepten? Bestel dan één van onze kookboeken: ‘Leuker, lekkerder en makkelijker koken’ of ‘Balanced Food’.