Salade van biefstuk, komkommer, spinazie en rode peper

De zomer is bij uitstek het seizoen voor heerlijke salades. En van saladerecepten kun je nooit genoeg hebben. Met deze salade van biefstuk, komkommer, spinazie en rode peper tover je in een handomdraai een heerlijk koolhydraatarm maaltje op tafel! Eet smakelijk!

Benodigdheden

100 gram biefstuk

1 eetlepel olijfolie

100 gram komkommer

150 gram verse spinazie

1 takje verse koriander

Halve rode peper

Halve eetlepel sesamolie

1 eetlepel rodewijnazijn

Snufje zout en peper

 

Bereidingswijze

Maak het pepertje schoon en hak het fijn.

Maak een dressing van de rode peper, sesamolie en rodewijnazijn.

Maak slierten van de komkommer met een kaasschaaf en leg die op een bord met de spinazieblaadjes en koriander.

Bak de biefstuk op hoog vuur om en om bruin en snijd hem in dunne plakjes.

Serveer de salade met de dressing

 

Voedingswaarden (per portie)

Energie                                   303 kcal

Vet                                          18,1g

Waarvan verzadigd    3g

Koolhydraten                         4g

Vezels                                     3,7g

Eiwit                                       28,6g

Zout                                        0,6g

 

Benieuwd naar meer gezonde, koolhydraatarme recepten? Bestel dan één van onze kookboeken: ‘Leuker, lekkerder en makkelijker koken’ of ‘Balanced Food’.