U bevindt zich hier:  Straightaway.nl » 5 tips om carnaval door te komen tijdens je dieet

5 tips om carnaval door te komen tijdens je dieet

De carnavalsgekte barst weer los! Vooral in het zuiden wordt er vijf dagen volop feest gevierd, maar ook in het noorden wordt het niet overgeslagen. Oorspronkelijk is Carnaval een eetfestijn, omdat het de laatste dag was dat mensen zich te buiten konden gaan voordat de vastentijd begon. Tegenwoordig draait het vooral om feesten, verkleden, drinken en hossen! En daar hoort ook vaak die vette hap bij. Dat maakt het natuurlijk extra lastig tijdens je dieet, want hoe geniet je optimaal van de carnaval met alle verleidingen op de loer? Met deze 5 tips gaat je dat lukken!

1. Maak afspraken met je coach
Plan een afspraak in met jouw persoonlijke coach. Vertel over je carnavalsplannen en maak samen afspraken over wat wel en niet in je dieet past.

2. Ga goed voorbereid de deur uit
Zorg voor een goede bodem voordat je de deur uit stapt. Maak een koolhydraatarme maaltijd voor jezelf die goed vult, zoals deze heerlijke roerbak van boerenkool of een omelet met groenten. Zo voorkom je de drang naar die snelle vette hap in de plaatselijke snackbar. Krijg je die drang toch? Zorg dat je altijd een lekkere reep of een kant-en-klaar shake van Straight away bij je hebt!

3. Alcohol: doe het niet
Ben je bewust van het gebruik van alcohol tijdens je dieet. Ons advies is te allen tijde: drink geen alcohol! Het is niet alleen funest voor je dieet, het bevat namelijk heel veel koolhydraten, het kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Als je op dieet bent, en je dus veel minder calorieën binnenkrijgt, komt alcohol veel harder aan. En laten we wel wezen: je hebt toch helemaal geen alcohol nodig om het gezellig te hebben? Houd het dus lekker bij water of spa rood en eventueel een cola light.

4. Zorg goed voor jezelf
Drink voldoende water en zorg ervoor dat je genoeg mineralen en vitaminen binnenkrijgt. Met het Straight away dieet hoef je je daar geen zorgen over te maken, alle voedingsstoffen die je nodig hebt zitten in de producten verwerkt. Eet de dag erna gezond en koolhydraatarm. Laat je niet verleiden door een vette hap, daar ga je je alleen maar slechter van voelen. Zorg ook voor voldoende slaap, want onderzoek heeft uitgewezen dat je de door onvoldoende rust slechter kunt gaan eten.

5. Hossen maar!
And last but not least, ga de hele dag los op de dansvloer! Door flink te hossen ben je lekker in beweging en verbrand je calorieën! Een leukere vorm van beweging is er toch niet?

Alaaf!

 

Wil je ook afvallen met Straight away? Zoek een coach bij jou in de buurt.

Meer posts uit deze categorie

Overheerlijk koolhydraatarm recept met bloemkool!

Eén van de overheerlijke recepten uit ons leuker, lekkerder en makkelijker koken kookboek is dit gerecht met gegrilde bloemkool...

Goede voornemens? 5 tips om het wel vol te houden

Iedere dag op de fiets naar je werk? Eindelijk je streefgewicht halen? Veel beginnen ieder jaar vol goede moed aan deze goede v...

Van langer slapen eet je gezonder

Dat een goede nachtrust belangrijk is wisten we al, maar nu blijkt ook dat langer slapen invloed heeft op je eetgedrag. Het ver...

Heb jij een winterdip? Dit kun je eraan doen!

Je kent het vast wel. Je komt met geen mogelijkheid je bed uit, hebt weinig energie, je gewicht neemt toe en het liefst kruip j...