Sandra Jasper

Sandra Jasper

Sajade Afslankpraktijk

Profiel

Waarom ben je begonnen met het begeleiden van mensen bij het afslanken?

Ik ben vanaf mijn puberteit altijd bezig geweest met voeding en om op gewicht te blijven. Ik kom uit een cultuur waar goed eten belangrijk is, en waar nooit werd gekookt uit pakjes en zakjes. Gezond eten was de basis, dus dat was het probleem niet. Het dikker worden komt vaak door verkeerde gewoontes en weinig beweging, daar kwam ik al vrij snel achter.

Na mijn drie zwangerschappen besloot ik om af te vallen met maaltijdvervangers. Met een druk gezin hoefde ik in het afvaltraject er niet zo bij na te denken, en weet je dat je evengoed alle vitamines binnenkrijgt. Dit ging mij goed af en uiteindelijk ben ik succesvol afgevallen. Doordat mijn eigen afvaltraject zo succesvol was wilde ik ook graag andere mensen helpen met afvallen met Straight away. Het is zo leuk om mensen te zien veranderen, zowel uiterlijk als innerlijk. Vaak durven cliënten meer uit hun comfortzone te stappen wanneer ze hun ‘belast’ kwijt zijn. Dan gaan zij bijvoorbeeld toch naar de sportschool, kiezen ze andere kleding of gaan ze vaker uit!

Wat vind je belangrijk bij het coachen van cliënten?

Sinds ik gewichtscoach ben bij Straight away heb ik geleerd om nooit iemand zomaar te veroordelen. Je weet namelijk niet waarom iemand overgewicht heeft, daar zit vaak zoveel achter.

Als er een klik is tussen de cliënt en de coach kun je iemand goed coachen. Je ziet dan de persoon achter de cliënt en ben je niet bezig met het uiterlijk. Pas bij de voor- en na foto’s zie ik hoe dik iemand is geweest.

Welke Straight away product zou je aan iedereen willen laten proeven?

Ik ben zelf erg enthousiast over de To go go shakes van Straight away. Lekker handig, makkelijk meenemen en de shake vult goed. Deze wil ik dan ook graag aan zoveel mogelijk cliënten laten proeven.

Wat is de meest betekenisvolle reactie van een cliënt en hoe is dit tot stand gekomen?

De meest betekenisvolle reactie die ik ooit heb ontvangen is van een cliënt die dankzij mijn begeleiding niet alleen was afgevallen, maar ook weer een positief zelfbeeld heeft gekregen. Zij zei: “Doordat je mij hebt begeleid heb ik geleerd dat ik meer naar mijn lijf moet luisteren. Ik ben meer van mezelf gaan houden en zag ook in dat ik zoveel meer ben dan alleen mijn gewicht.” Het voelt heel goed dat je iets kan betekenen in iemands leven.

Wat zou je een toekomstige Straight away coach mee willen geven?

Iedereen is anders en dat betekent maatwerk leveren. Dat maakt het werk zo leuk en divers voor mij. Ik doe het al 11 jaar en wil nog lang niet stoppen.