Daniëlle Jansen

Body & Weight balance

Profiel

Waarom ben jij Straight away coach geworden?

Ik begon als klant bij Straight away. Ik worstelde al vanaf mijn puberteit met mijn gewicht. Meestal kreeg ik de kilo’s er wel af, maar na verloop van tijd kwamen ze er ook weer bij. Ik kwam in 2013 in contact met Mario, eigenaar van Straight away, en ben enthousiast geraakt. In januari 2014 begon ik parttime als coach, naast mijn baan in de zorg. Het ging zo goed dat ik na 1,5 jaar mijn baan heb opgezegd en fulltime aan de slag ben gegaan als Straight away coach.

Wat is het beste succesverhaal dat je als Straight away coach hebt meegemaakt?

Het beste succesverhaal is iedere klant die tevreden en blij is met het behaalde resultaat. Bij sommigen gaat het als een speer, maar er zijn ook klanten die enorm goed hun best doen, maar waarbij het langzaam gaat. Het zijn stuk voor stuk succesverhalen.

Mijn bijzonderste succesverhaal is Manon. Zij stapte binnen als timide meisje en heeft haar complete leefstijl veranderd op een manier die respect afdwingt. Ze is veranderd in kilo’s, centimeters én in persoonlijkheid. Ze is enorm afgevallen en we zouden het eindresultaat in trouwjurk showen op social media. Helaas is door corona het trouwfeest een jaar uitgesteld. Maar gelukkig blijft ze in beeld: ze komt me volgend jaar helpen als collega coach in mijn vestiging in Ulft!

Wat vind jij belangrijk bij het afslankproces?

Het belangrijkste bij het afslankproces is dat je afslankt op een manier die bij je past. Als coach luister ik naar je doel en kijken we samen naar de manier waarop jij dat gaat bereiken. De ene persoon vind het prettig wanneer het proces afgebakend is: vier producten per dag, verder niets. De ander wil liever mee-eten met het gezin: ook dat kan en wordt ingepast in jouw persoonlijke programma.

Naast de manier van afslanken is ook de coaching tijdens het hele traject heel belangrijk. Het afslanken zelf gaat meestal wel, maar dan… de begeleiding naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon is heel belangrijk.

Waarom zouden mensen die willen afvallen voor Straight away moeten kiezen?

De producten van Straight away zijn complete maaltijdvervangers. Alle vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt, zitten erin. Daarnaast zijn de producten lekker en het assortiment is uitgebreid. De keuze is reuze!

Wat is het meest ondergewaardeerde product van Straight away?

De Being at your Best Bouillon is wat mij betreft het meest ondergewaardeerde product. Ik hou van een dagelijks kopje bouillon en omdat de Bouillon van Straight away natriumarm is, mag dat ook gerust! Het geeft bovendien net een beetje meer smaak als je bij het koken van bijvoorbeeld broccoli of bloemkool, een beetje bouillon in het kookwater doet. Ook kun je het in de opbouwfase als smaakmaker toevoegen aan een sausje.

Wat is jouw favoriete Straight away product?

Mijn favoriete product is de Café Noir shake. Ik maak daar graag een ijskoffie van. Ik shake een klein beetje koude, sterke koffie (of een schepje oploskoffie), ijskoud water, ijsklontjes en een zakje Café Noir door elkaar. Rietje erin en genieten maar!

Wat is jouw lekkerste gezonde snack voor in de opbouwfase?

Neem een plak kaas en een plakje kipfilet. Besmeer deze met een laagje tomatensalsa en leg er wat reepjes komkommer, avocado, sla, augurk, tomaat en fetakaas op. Oprollen, in stukjes snijden en je hebt een heerlijke, gezonde snack.

Wat wil je meegeven aan mensen die overwegen om te gaan afvallen?  Heb je een ultieme tip?

Mijn ultieme tip is: doe het voor jezelf en je eigen gezondheid! Vergelijk jezelf niet met anderen en bedenk goed hoe je je zult voelen als je je doel behaald hebt. Hou dat voor ogen, ook als het even niet gaat zoals je graag zou willen. En praktisch: zorg dat de verleidingen uit huis verdwijnen en beloon jezelf nooit met eten.