Het is mijn reis

Een kennis van mij volgde het dieet en zo ben  ik bij Straight away terecht gekomen. In het verleden heb ik veel andere diëten geprobeerd, met wisselend succes. Toen ik 2015 een herseninfarct kreeg, was ik zo boos op  mijn lichaam dat het me niet meer interesseerde wat ik at. Dit kon echt niet meer en het komt je gezondheid ook niet ten goede. Eerst moesten mijn lijf en hoofd er klaar voor zijn om de stap tot afvallen te zetten, nu is het juiste moment en het gaat hartstikke goed! Het helpt ook mee dat ik de smaken van de producten best lekker vindt, het grote voordeel aan het dieet is ook dat je zelf kunt kiezen welke producten je wilt. Met andere diëten koop je vaak een grote bus van één smaak, dat ben je al gauw zat. Nu kun je lekker wisselen in smaken, dat is mij hier echt heel goed aan bevallen.

Het moeilijkste komt nog
Tijdens het dieet heb ik niet echt moeite gehad. De opbouwfase, waar ik nu in zit, is misschien nog wel het moeilijkste. Ik heb af en toe het gevoel dat mijn hoofd nog niet klaar is om ander eten erin te brengen, dat is nog even schakelen. Tijdens de week van Kerst en Oud & Nieuw heb ik me niet aan mijn dieet gehouden, maar toch was ik minimaal aangekomen doordat ik wel heb opgelet en verantwoorde keuzes heb gemaakt. Dat gaf me wel al een goed gevoel en het motiveerde me ook om door te gaan. Het wordt na het dieet echt bewuste keuzes maken en de balans erin houden. Je moet jezelf ook af en toe wat gunnen, als je daarna maar weer in balans komt.

“Ik pak nog regelmatig kleding een maat te groot, dan voelt het wel erg goed als je toch een maatje kleiner kan pakken.”

Oordeel niet
De begeleiding tijdens het dieet beviel me hartstikke goed. Mijn coach Marianne van CoachSizz heeft het dieet ook zelf gevolgd, dit was voor mij erg prettig. Ze wist namelijk precies welke moeilijke momenten in doormaakte. Ze oordeelt niet, ze luistert alleen maar en motiveerde me om mijn schouders eronder te zetten en het gevoel te geven dat het kan. Dat wil ik ook meegeven aan anderen, oordeel niet maar ervaar het zelf. Het is makkelijk om dingen te zeggen over iemand die afvalt, maar vraag eens hoe iemand zicht voelt die bezig is met diëten. Dat is het belangrijkste. Je doet het namelijk niet even. Het dieet is goed vol te houden en je hebt geen hongergevoel meer, maar dat betekent niet dat het altijd maar makkelijk is. Zeker niet als de rest van je gezin andere dingen eet. Het is voor jezelf vaak nog moeilijk om te zien dat je daadwerkelijk zoveel bent afgevallen. Ik pak nog regelmatig kleding een maat te groot, dan voelt het wel erg goed als je toch een maatje kleiner kan pakken. Het bewijst toch maar weer eens, waar een wil is, is een weg. Als je echt wil en er volledig achter staat, kun je alles bereiken. Af en toe zul je een stap terug moeten doen, maar dat is niet erg. Als je maar je doel voor ogen houdt.

Wil je ook afvallen met Straight away? Zoek een coach bij jou in de buurt.

zoek een coach button