De leuke jurkjes zijn aan de beurt!

Via een oud-collega ben ik terechtgekomen bij Straight away. Zij was er mee begonnen en aan het begin dacht ik, dit is niks voor mij, maar zij was er zo enthousiast over dat ik samen met een vriendin besloot het ook eens te gaan proberen. Ik heb een coach in de buurt opgezocht en de eerste paar keer zijn wij samen naar de afspraken gegaan. We appten over en weer hoe het ging, dit was erg fijn. Afgelopen maart was ik op tennisvakantie, toen ben ik al een keer opgebouwd naar normale voeding. Dit is toen erg goed gegaan, want ik was niet veel aangekomen. Dit gaf ook de doorslag om door te gaan met het dieet en de laatste kilo’s kwijt te raken. Ik zat namelijk nog niet op een gezond BMI en dat was wel mijn streven.

Het dieet geeft rust
Aan het begin van mijn dieet was ik vooral heel erg blij, het gaf me zoveel rust. Andere diëten kostten me voornamelijk veel energie, omdat je zo erg moest nadenken over wat je at. Dat is me bij dit dieet zo meegevallen. Daarbij is het heel fijn dat ik de producten erg lekker vind, vooral voor een zoetekauw zoals ik. De havermout als ontbijt is mijn absolute favoriet, ik wil dit de rest van mijn leven wel als ontbijt. Het is lekker makkelijk, ik kan het zelfs meenemen naar mijn werk omdat je het alleen hoeft aan te maken met water. Ideaal!

“Ik voel me goed over hoe ik eruit zie. Ik voel me vrij, mijn lichaam is geen beperking meer.”

Eetdagboek
Wat ik het moeilijkste vond tijdens het dieet was het moment dat ik mezelf weer iets ging gunnen. De overgang van het hele strenge dieet, naar toch weer jezelf af en toe iets gunnen, vond ik heel moeilijk. Gelukkig heb ik een goede coach, waar ik heel erg blij mee ben. Nu ik in de opbouwfase zit vind ik dat ook erg lastig, want wat mag wel en wat mag niet? Waar ligt de grens? Daarom houd ik nu op advies van mijn coach een eetdagboek bij, waarin ik wekelijks een planning maak. Wat zijn de moeilijke momenten deze week en waar kunnen mijn valkuilen liggen. Ik moet hier echt bewust van zijn en niet denken ‘ik zie het wel’. Ik heb dan ook het idee dat het nu pas echt begint, daarom volg ik een kookworkshop voor koolhydraatarm koken wat mij wel erg helpt. Daarnaast ben ik me zo bewust van mezelf, waarom ik dingen doe die ik doe en ik weet dat ik daar nu goede keuzes in kan maken. Het belangrijkste is de balans erin vinden.

Het kan wel!
Ik kamp al van kinds af aan met obesitas en dacht ook op een gegeven moment, ik kan het niet, maar het kan dus wel! Zeker met een goede coach, die bij jou aansluit en echt bij je past. Dan lukt het zeker. Ik heb altijd met jaloezie naar anderen gekeken, maar nu voel ik me eindelijk ook zeker in mijn bikini. Ik voel me goed over hoe ik eruit zie. Ik voel me vrij, mijn lichaam is geen beperking meer.

Wil je ook afvallen met Straight away? Zoek een coach bij jou in de buurt.

zoek een coach button